Home Devon Rex Katers Poezen Kittens Herplaatsing Informatie Linken Contact

Wij zijn gestopt met het fokken van de Maine Coon

Welkom op onze site,

Maine Coon liefhebbers.

Bij het oprichten van de cattery in de zomer van 2004 ben ik begonnen met het fokken van Maine Coon katten. Ik heb mijzelf als doel gesteld om Maine Coons te fokken die vooral gezond zijn, een goed, sociaal karakter hebben en bij voorkeur een stevig, niet te extreem uiterlijk, gebruik makend van uitkruis-fokken (klik). Alle varianten van rood en wit zijn daarbij mijn favoriete kleuren. Ik prijs mijzelf gelukkig met een stel lieve, gezellige, leuke katten. Daarom is mijn fokdoel óók, om dat genoegen voor ander katteneigenaren mogelijk te maken; ideale kattige huisgenoten, die aanhankelijk en lief zijn.

Onze katten zijn onze huisgenoten en worden niet in kooien gehouden! Voorop staat dat alle dieren zeer  liefdevol  verzorgd worden, om zo de sfeer tussen de katten onderling ook zo optimaal mogelijk te houden. Ik hoop daarmee de juiste atmosfeer te scheppen waarin dier (en mens) gedijt.

Sinds 2008 zijn er ook Devon Rexen bij ons in huis gekomen. Zie de betreffende pagina's.

Kittens die Boonland verlaten worden 2x gevaccineerd voor katten-en-niesziekte (rabiës voor verhuizers naar het buitenland), worden ontwormd en zijn vlovrij.  Ze worden gechipped, zijn voorzien van een stamboom en worden verkocht met een contract. Een voorbeeld vindt u hier: klik

Voor fokdieren gelden andere voorwaarden en prijzen.

Wij voeden onze katten met Carocroc Lam, Riverwood, Renkse, KVV Tinlo en Carnibest. Verder verschillende andere rauwe voeders, zoals kippennekken, lamshart en ééndagskuikens.

_______________________________________________

De volgende, foktechnische zaken zijn voor mij belangrijk om zo verantwoord mogelijk te fokken:

  • een zo gezond mogelijke afkomst van de fokdieren onderzoeken en waarborgen,

  • alle belangrijke gezondheidstesten uitvoeren, zoals voor PKD, HCM (echo & evt dna-testen), Fiv/Felv, heupdysplasie en Patella Luxatie. (een overzicht hiervan kunt u vinden op de prive pagina's van de Maine Coon katten )

  • veel overleggen met en vragen aan collega-fokkers, de deskundigen bij de Rasclub Maine Coon en indien nodig, natuurlijk de dierenarts.

  • het volgen van gespecialiseerde cursussen over voortplanting, gezondheid, ziekte, erfelijkheidsleer én het blijven volgen van nieuwe ontwikkelingen: webinar van de Winn Feline foundation over de meest recente dna -testen-bevindingen, kattengedragsproblemen workshop door Vicky Halls en het jaarlijks bijwonen van de feline Felcan-dag.

  • de nodige literatuur raadplegen en trachten zoveel mogelijk te leren over het zogenaamde "foundation-outcross-fokken". Dit laatste vind ik een belangrijke mogelijkheid om de genenpool van de Maine Coon-kat te verfrissen. Een grotere diversiteit in stambomen, geeft minder kans op "ingebakken" ziektes. Lees ook de pagina Outcross, met meer uitleg over dit deel van ons fokbeleid.

Ik wil ons hier graag voorstellen:

Onze "familie" bestaat uit Ruud Kaltofen mijn man, ikzelf, Marjan Boonen en onze katten. Wij zijn gevestigd in het midden van het land, in Utrecht. Ruud is een electro-technicus die professionele audioapparatuur ontwerpt en ikzelf ben klassiek zangeres, zanglerares, koordirigent en NT2 lerares Nederlands.

(staand naast Ruud's grote hobbyproject)

 

grace personified

I leap into the window

I ment to do that

Boonland

Het engelse woord Boon betekent: zegen, weldaad, gift. 

Mijn man en mijn katten zijn zeer zeker een zegen en een gift voor mij.

Hoewel het een weinig gebruikt, bijna archaïsch woord is, vond ik de betekenis en de

 klankovereenkomst met Coon, zeer toepasselijk.

Het wordt uitgesproken zoals Coon (met een B in plaats van een C) en....mijn achternaam is Boonen. 

 

Veel plezier bij uw bezoek aan onze site....

 

"What greater gift than the love of a cat?"

Charles Dickens

 

 

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 april 2024